Blogia
sinescuela

Marató amb Nadó

Som un grup de mares que vam iniciar fa uns mesos un projecte anomenat “Marató amb nadó”. La idea era ajuntar-nos per organitzar una passejada que cridés l’atenció de la societat sobre les dificultats que ens trobem les mares i els pares per tenir cura dels nostres infants: Volem que aquestes dificultats deixin de resoldre’s a nivell individual i en l’àmbit domèstic i que les solucions també es proposin des de l’àmbit públic.
Aquest projecte es va presentar al Premi Mª Aurèlia Capmany que otorga l’Ajuntament de Barcelona i va resultar guanyador! Per a tirar-ho endavant, s’han anat realitzant reunions de debat i organització de l’event i ara estem en la recta final de l’organització.
Durant aquest temps, hem anat adonant-nos que diverses entitats porten temps treballant en la mateixa línia, i estem convençudes que la “Marató” ha de servir com una oportunitat per donar més visibilitat a aquest treball i aprofitar els recursos de totes i tots. Per això, us proposem una trobada de presentació de la “Marató amb nadó”, per conéixer-nos, aclarir dubtes i pensar junts de quina manera podem aprofitar-ho per aconseguir unes millors condicions de vida per les famílies i els seus fills i filles.
A més, l’Associació Quetzal, editors de la revista “Viure en família” i del portal viureenfamilia.com, que col·laboren amb nosaltres, aprofitaran per informar breument de la situació de la Coordinadora per unes noves polítiques familiars i de les Jornades que organitzen per a la propera tardor.
La reunió de presentació serà:
Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (Sant Pere més Baix, 7, 2ª Planta).
Grup de mares “Marató amb Nadó

1 comentario

nu -

30 jul 2007 06:51:35
A mi tot plegat em fa un xic de tuf a opus dei, i el fet de que guanyeu un premi de l'ajuntament tampoc es massa tranquilitzador.

També em sorpren que sols vinculeu les vostres reivindicacions a la matenritat bioloògica, deixant de bande els pares adoptants, o les famílies monoparentals. Vaja que se us nota d'una hora lluny que en el fons defenseu sols la família tradicional i el model de fomentar la natalitat, en un mòn en el qual la sobrepoblació comença ja a ser un problema molt palpable.

Crec que s'ha d'ajudar a que tothom tingui una vida digna, i tots els infants deurien disposar de les mateixes oportunitats, per tal que en el dia de demà tots poguem ser iguals. Però d'aqui a fomentar la natalitat hi ha un abisme. S'ha d'ajudar a les famílies, però a totes, no sols a les tradicionals.

Que baixi la tassa de natalitat en un mòn superpoblat es positiu. Ja hi ha països que tenen una natalitat que compensa la nostra baixa natalitat. Tot i la disminució de naixements, la immigració ha fet que s'hagin de construïr més escoles de manera que les epnsions, tret de malversació estan garantides.